adscode
adscode
adscode

Pakistan'da Imran Khan ve Eşi Büşra Khan'ın Yasa Dışı Evlilik Davası Sonuçlandı

Pakistan'da eski Başbakan Imran Khan ve eşi Büşra Khan'ın yasa dışı evlilik davası sonuçlandı. Mahkeme çiftin beraatine karar verdi.

Pakistan'da Imran Khan ve Eşi Büşra Khan'ın Yasa Dışı Evlilik Davası Sonuçlandı

Pakistan'da eski Başbakan Imran Khan ve eşi Büşra Khan'ın “yasa dışı evlilik” yaptıkları gerekçesiyle çarptırıldıkları 7'şer yıl hapis cezasına yönelik itirazları sonuçlandı.

Başkent İslamabad'da mahkeme, hem Imran Khan'ın hem de Büşra Khan'ın itirazını kabul etti ve her iki sanığın suçlamalardan beraat ettiğini açıkladı. Mahkeme kararıyla birlikte Khan çiftinin derhal serbest bırakılmalarına karar verildi. Kararın ardından Khan'ın destekçileri ve hukuk ekibi mahkeme binası önünde kutlama yaptı.

Imran Khan'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi'nin üst düzey yetkililerinden Zulfi Bukhari, Imran Khan'ın şu anda hapiste tutulabileceği tek bir dava olmadığını belirtti ve beraat kararıyla birlikte hemen serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Ancak Pakistan medyası, Khan'ın serbest kalmasının beklenmediğini ve yönetimin hapse atmak için yeni davalar açtığını aktardı. Terörle Mücadele Mahkemesi'nin Khan'ın geçtiğimiz yıl tutuklanmasıyla ilgili davalarda tutuklanması için yazılı emir çıkardığı belirtildi. Eski Başbakan Khan ve Büşra Khan, 2018'de yaptıkları evlilik nedeniyle yasa dışı evlilik suçlamasıyla 7'şer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak mahkeme, evliliğin yasa dışı olduğuna dair delil bulunamadığı için çiftin beraatine karar verdi. Imran Khan, hakkında devlet sırlarını ifşa etmek ve yolsuzluk suçlamalarıyla da davalara konu olmuştu. Ancak İslamabad Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz günlerde Khan'ı devlet sırlarını ifşa etmekten beraat ettirmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder