adscode
adscode
adscode

Pakistan Hükümeti İsrail'i Terörist Devlet İlan Etti

Pakistan hükümeti ve TLP arasında yapılan anlaşma sonucunda İsrail'in terörist olarak tanınması kararı alındı.

Pakistan Hükümeti İsrail'i Terörist Devlet İlan Etti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Siyasi İşler Danışmanı Rana Sanaullah, Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Attaullah Tarar, Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisi (TLP) temsilcileri ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Pakistan hükümeti ve TLP arasında yapılan görüşmeler sonucunda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan ve uluslararası toplumu da aynısını yapmaya davet eden bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre Pakistan hükümeti, İsrail Başbakanı'nı resmen "terörist" olarak tanıyacak ve uluslararası toplumu da aynısını yapmaya davet edecek. Ayrıca Filistin halkına yönelik yardımların hızlandırılacağı ve tıbbi yardımın artırılacağı belirtildi.

Anlaşma sonucunda Pakistan hükümeti, İsrail'i "terörist devlet" ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu uluslararası yasalara göre savaş suçlusu olarak tanımladı.

İsrail'e karşı yapılan boykot çağrısıyla birlikte İsrail ile ilişkili tüm ürünlerin boykot edileceği ve destekleyen şirketlerin tespit edilip ürünlerinin yasaklanacağı açıklandı.

Pakistan hükümeti ve TLP arasında varılan anlaşma sonucunda ABD'de tutuklu Aafia Sıddıki'nin serbest bırakılması için çabaların hızlandırılması konusunda da mutabık kalındı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder