adscode
adscode
adscode

Para Piyasalarında Geçen Hafta Yaşanan Dalgalanmalar

Geçen hafta para piyasalarında yaşanan olumlu gelişmeler ve varlık fiyatlarındaki yansımalar

Para Piyasalarında Geçen Hafta Yaşanan Dalgalanmalar

Geçtiğimiz haçaba makroekonomik verilerin para piyasalarında fiyatlamaları olumlu yönde etkilemesi, varlık fiyatlarına da yansıdı.

ABD'de açıklanan verilere göre, tarım dışı istihdam haziranda 206 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşirken işsizlik oranı yüzde 4'ten yüzde 4,1'e yükseldi. Ancak nisan ve mayıs aylarına ilişkin verilerde aşağı yönlü revizyonlar görüldü. Fed'in dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç ise beklentiler dahilinde yüzde 0,3 artış gösterdi.

İstihdam artışı beklentilerin üzerinde olsa da ortalama saatlik kazançlardaki artış hızının yavaşlaması, ABD iş gücü piyasasında yumuşama işaret ediyor. Öte yandan, ABD'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziranda beklentilerin altında kalarak 48,8'e düştü. Bu da hizmet sektöründeki daralmaya işaret ediyor. Fabrika siparişlerinde de beklenen artış yaşanmayarak yüzde 0,5 düşüş görüldü. Bu veriler, Fed'in faiz indirimi konusunda elini rahatlatabileceği beklentilerini güçlendirdi. Bu durum, emtia piyasalarında sert yükselişlere yol açtı. Geçen hafta altın, gümüş, paladyum ve platin gibi değerli metallerde önemli artışlar yaşandı. Bakır, alüminyum ve diğer baz metallerde de güçlü yükselişler görüldü. Çin'de yeni ekonomik teşvikler ve talebin artacağı beklentileriyle baz metal fiyatları sert şekilde yükseldi. Enerji grubunda ise petrol fiyatları yükselirken doğal gazda düşüş yaşandı. Son olarak, tarım ürünlerinde de bazı dalgalanmalar yaşandı. Buğday, mısır, soya fasulyesi ve diğer ürünlerde fiyatlar artarken, pamuk ve şekerde düşüş görüldü. Petrol fiyatlarındaki yükselişin mısıra olumlu etkisi oldu. Genel olarak, geçen hafta para piyasalarında yaşanan gelişmeler çeşitli varlık fiyatlarında dalgalanmalara ve yükselişlere neden oldu. Yatırımcılar, Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentilere dikkatle göz kulak olmaya devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder