adscode
adscode
adscode

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Skandallar ve Tartışmalar

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yaşanan skandallar ve tartışmalar detaylı bir şekilde inceleniyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Skandallar ve Tartışmalar

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Fransa'nın başkenti Paris'te açılış töreninde yaşanan skandallar ve tartışmalar oyunlara gölge düşürdü.

Törenin geleneksel stadyum dışında Sen Nehri'nde gerçekleştirilmesi ve gösterilerde LGBT propagandasının yapılması, Hristiyan dünyasından büyük tepki aldı.

Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" tablosunun "drag queen" gösterisiyle canlandırılması da dine hakaret içerdiği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu. Açılış töreninde yaşanan yağış nedeniyle aksaklıklar yaşandı ve töreni takip edenler ıslanmak zorunda kaldı. Ayrıca Fransa, İsrail ile Paraguay arasındaki futbol müsabakasında yaşanan "Yahudi karşıtı" pankart olayıyla da gündeme geldi. Boks müsabakalarında diskalifiye olan trans sporcu Khelif'in Olimpiyat Oyunları'na katılması da tartışmalara neden oldu.

Ülke bayraklarının yanlış yükseklikte asılması, olimpiyat bayrağının göndere ters çekilmesi gibi sembolik hatalar da organizasyonun kusurlarını gözler önüne serdi.

Öte yandan Sen Nehri'ndeki kirlilik nedeniyle triatlon yarışlarının ertelenmesi, tren hatlarındaki aksaklıklar, medya merkezindeki patlama riski ve ülke marşlarının karıştırılması gibi olaylar Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ardından uzun süre konuşulacak skandallar olarak kayda geçti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder