Petrol Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor

Petrol fiyatlarındaki yükselişin sebepleri ve gelecek beklentileri yer alıyor.

Petrol Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor

Dün Brent petrolün varil fiyatı 86,60 dolara gerileyerek günü tamamladı. Ancak saat 09. 34 itibarıyla fiyatlar tekrar yükselmeye başladı ve 86,89 dolara ulaştı. Aynı dakikalarda WTI ham petrolün varili ise 83,58 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları son 2 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyrederken, yaz döneminde artan seyahat hareketliliği ve Fed'in faiz indirimi beklentileri fiyatları destekliyor. Amerikan Otomobil Birliği, tatil seyahatlerinde %5,2 artış öngörüyor ve araç seyahatlerinin de %4,8 yükseleceğini tahmin ediyor. Bu beklentilerle birlikte petrol talebinin artması ve düşen faiz oranlarının ABD dolarını zayıflatması petrol fiyatlarını destekliyor. Ayrıca, Orta Doğu'daki çatışmalar da fiyatları yukarı yönlü etkiliyor. Brent petrolde direnç seviyeleri 87,37 ile 88,14 dolar aralığında bulunurken, destek seviyeleri ise 85,34 ile 84,08 dolar aralığında izlenebilecek. .