adscode
adscode
adscode

Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Devam Ediyor

Brent petrolün varil fiyatı düşüş trendine girdi. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki talep belirsizliği fiyatları etkiliyor.

Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Devam Ediyor

Dün Brent petrolün varil fiyatı, günü 87,34 dolar seviyesinde tamamladı. Ancak saat 09. 31 itibarıyla fiyatlar düşmeye devam ederek 86,81 dolara geriledi. Benzer şekilde Batı Teksas türü ham petrol de 83,31 dolara indi.

Petrol fiyatları son 2 ayın en yüksek seviyelerinde seyretmekteydi ancak kar alımları ve ABD talep görünümüne ilişkin belirsizlikler nedeniyle düşüş yaşandı. ABD Merkez Bankası'nın faiz kararları ve enflasyon hedeflerine ilişkin belirsizlikler de fiyatları etkiledi. ABD'deki ekonomik veriler de olumsuz sinyaller verirken, ABD'nin ham petrol stokları beklenenden fazla düştü. Bu durum, talep endişelerini hafifletti ve fiyatları destekledi. Öte yandan, ABD'de yaklaşan seyahat sezonu ve Orta Doğu'daki gerilimler de fiyatları etkilemeye devam ediyor. Teknik olarak Brent petrolün 87,85-89,35 dolar aralığının direnç, 86,35-84,85 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenmesi öneriliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder