adscode
adscode
adscode

Petrol Fiyatlarındaki Değişimler

Brent petrolün varil fiyatı, Cuma günü yükseldikten sonra düşüş yaşadı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sona erdirecek ateşkes ihtimali ve Karayipler'deki Beryl Kasırgası'nın etkileri petrol fiyatlarını etkiliyor.

Petrol Fiyatlarındaki Değişimler

Cuma günü, Brent petrolün varil fiyatı 87,95 dolara kadar yükseldikten sonra günü 86,54 dolar seviyesinde tamamladı. Ancak kapanıştan sonra fiyatlar saat 09. 40 itibarıyla yüzde 0,43 azalarak 86,17 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 82,66 dolardan alıcı buldu. Petrol fiyatlarının düşmesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son verecek bir ateşkes olasılığının etkili olduğu belirtiliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gelecek hafta İsrail ve Hamas arasındaki müzakereleri görüşmek üzere İsrailli bir heyetin yeniden Doha'ya gitmesine karar vermesi, ateşkes umutlarını artırıyor.

Hamas tarafında ise, İsrail saldırılarının tamamen durdurulması ve kalıcı bir ateşkesin diğer aşamalarda müzakere edilmesine onay verildiği iddia ediliyor. Ayrıca, piyasa oyuncuları Karayipler'de etkili olan Beryl Kasırgası'nın petrol arzını nasıl etkileyeceğini izliyor. Endişeler, Kasırga nedeniyle ABD'deki bazı limanların kapatılma ihtimaliyle ilgili.

Liman kapatmaları, ham ve sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatını, rafinerilere petrol sevkiyatını ve motor yakıtı teslimatlarını geçici olarak durdurabilir. Petrol fiyatlarının artmaya devam etmesinde, yaz sezonunda artan seyahatlerin küresel talebi yükselteceği beklentisi etkili oluyor.

Brent petrolde, teknik olarak 87,49 ile 88,95 dolar aralığının direnç, 85,53 ile 84,57 dolar aralığının destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder