adscode
adscode
adscode

Petrol Fiyatlarındaki Düşüş Piyasaları Etkiliyor

Petrol fiyatlarındaki düşüşün yurt içindeki etkileri ve gelecek beklentileri

Petrol Fiyatlarındaki Düşüş Piyasaları Etkiliyor

Son dönemde petrol fiyatlarında yaşanan düşüş piyasalarda merakla takip ediliyor. Brent petrol varil fiyatı dün kritik eşik olan 80 doların altına gerileyerek 7 haftanın en düşük seviyesini test etti. Ham petrolde de benzer bir trend gözlemlendi ve fiyatlar 76 dolar civarına geriledi. Petrol fiyatlarındaki hareketler özellikle döviz kurları ve yurt içindeki akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Önceki haftalarda motorine yapılan bir indirimin ardından, petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim olup olmayacağı merak konusu. Ekonomist Hikmet Baydar, petrol fiyatlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı.

Teknik analizlerin petrolde orta vadeli aşağı sinyaller verdiğini belirten Baydar, Morgan Stanley gibi kuruluşların gelecek yıl Brent petrol fiyatlarının 70 dolara kadar düşebileceği beklentisi olduğunu dile getirdi. Petroldeki düşüşün devam edip etmeyeceği de merak konusu. Talepteki azalma ve artan arzın fiyatları aşağı çekeceği öngörüldüğünden, aşağı yönlü baskıların devam etmesi bekleniyor. Gözler, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak ve bu karar piyasalarda hareketlenmelere neden olabilir. Teknik olarak Brent petrolde 77 dolar seviyelerinin önemine vurgu yapıldı. Bu seviyelerde tepki alımlarının gelebileceği ancak arz fazlalığı endişesinin fiyatları aşağı çekeceği belirtildi. Akaryakıt fiyatlarında ise içerideki düşüşlerin global fiyat düşüşleriyle paralel olması gerektiği ifade edildi. Ancak şu ana kadar böyle bir indirim görülmediği belirtildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder