adscode
adscode
adscode

Piyasalar Moody's'in Kredi Notu Kararını Bekliyor

Moody's'in kredi notu kararı öncesi iş dünyasından beklentiler

Piyasalar Moody's'in Kredi Notu Kararını Bekliyor

Piyasalar, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma günü açıklayacağı kredi notu kararına odaklanırken, iş dünyasının önemli temsilcileri kuruluştan güçlü not artışı bekliyor.

Moody's'in Ocak ayında Türkiye'nin not görünümünü yukarı yönlü revize etmesinin ardından, 19 Temmuz Cuma gecesi yapacağı değerlendirme merakla bekleniyor. Beklentiler, kredi notunun en az 1 puan artırılarak B3'ten B2'ye çıkarılması yönünde. Bazıları ise 2 kademe artışın da olabileceğini düşünüyor. Öte yandan, borsa İstanbul tarihi zirvesini yenilerken, ABD'nin başkanlık seçimine yönelik gelişmeler de piyasaları etkilemeye devam ediyor. Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından, yeni bir Trump döneminin getirebilecekleri tartışılıyor. Bugün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacak olması da piyasalardaki gündem maddelerinden biri. Ekonomistler, faizlerin sabit tutulacağı yönünde görüş birliği içindeler. Altın fiyatları ise ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği beklentisi ve zayıflayan doların etkisiyle yükselişini sürdürdü. Jeopolitik riskler ve ekonomik veriler de altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendiren uzmanlar, Moody's kararı, Trump etkisi, merkez bankalarının faiz politikaları ve altın fiyatları gibi konuları yakından takip etmeye devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder