adscode
adscode
adscode

Piyasalarda Fed'in Faiz İndirim Sinyalleri ve Orta Doğu'daki Gelişmeler

Piyasalarda Fed'in faiz indirimine ilişkin sinyalleri ve Orta Doğu'daki tansiyon artışıyla ilgili gelişmelerin etkileri incelendi.

Piyasalarda Fed'in Faiz İndirim Sinyalleri ve Orta Doğu'daki Gelişmeler

Fed'in eylül ayı faiz indirimine ilişkin sinyalleri ve Hamas Lideri Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesi piyasalarda da yankı buldu.

Bu hafta Orta Doğu’daki tansiyonu artıran gelişmeler ve ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası piyasalara verilen mesajlar altın, dolar, petrol ve küresel borsaları etkiledi. Borsa İstanbul’da ise 2024 yılı ikinci çeyrek bilanço dönemi başladı. ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin Fed beklenti ve fiyatlamalarının geleceği açısından kritik öneme sahip olması bekleniyor.

Piyasalarda Fed RüzgarıFed’in faiz indirimine ilişkin sinyallerini değerlendiren Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, Powell’ın açıklamalarını da dengeli bulduğunu ifade etti. ABD’de açıklanan her verinin kritik olduğunu dile getiren Yücel Tonguç Erbaş, eylül ayında faiz indirimine kesin gözüyle bakıldığını söyledi.

Küresel piyasaların karar metnini ve Powell’ın açıklamalarını pozitif karşıladığını belirten Erbaş, piyasanın tarım dışı istihdam verisini beklediğini açıkladı.

Altında Kritik GünGram altın ve ons altının paralel fiyatlandığını söyleyen Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, altının Fed ve jeopolitik risklerle yükselişe geçtiğini belirtti. Erbaş, sene sonuna kadar her geri çekilmenin altında alım fırsatı oluşturacağını dile getirdi.

Kurun altın tarafında etkili bir bileşen olmadığını ifade eden Tonguç Erbaş, altının ABD’den gelecek olan verilerle ve Fed merkezli hareket ettiğinin altını çizdi.

Bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin altın için kritik olduğunu söyleyen Erbaş, altında uzun vadeli yükseliş trendinin devam ettiğini de vurguladı.

Borsa İstanbul'da Gündem: BilançolarHaftanın son işlem gününü değerlendiren Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, hafta başı itibarıyla borsada sınırlı düşüşlerin yaşandığını ifade etti. Erbaş, 11 bin puanın altına gerilemelerin açıklanan bilançolardan kaynaklı olduğunu söyledi.

Borsada orta vadeli yükseliş trendinin devam ettiğini açıklayan Yücel Tonguç Erbaş, ağustos ayı genelinde endeksin yatay seyredeceği yönünde tahminlerde bulundu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder