adscode
adscode
adscode

Piyasaların Odak Noktası ABD Enflasyon Verisi

Küresel piyasaların radarında haftaya ABD enflasyon verisi var. Powell'ın açıklamaları ve altın fiyatlarındaki hareketler de piyasaları etkiliyor.

Piyasaların Odak Noktası ABD Enflasyon Verisi

Haftaya, küresel piyasaların odak noktası ABD enflasyon verisi olacak. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın ekonomiye ilişkin açıklamaları ve faiz kararları yine önemli bir rol oynayacak. Piyasalar, enflasyon verileri ve Fed yetkililerinin açıklamalarını yakından izleyecek. Yurt içinde ise sanayi üretim endeksi mayıs ayında aylık bazda hafif bir artış gösterdi. Ancak ikinci çeyrekte sanayi üretiminde daralma devam ediyor. İşsizlik verilerinde ise olumlu bir trend söz konusu. Borsa İstanbul'da ise endeks yatay seyrini sürdürüyor. 10. 700 puan seviyelerinde tutunmayı başaran BIST 100 endeksi, 11. 000 puan direncini aşmakta zorlanıyor. Moody's kredi derecelendirme kuruluşundan gelecek not artışı haberleri endekse olumlu yansıyabilir. Altın fiyatları ise durgun bir seyir izliyor. Fed'in belirsizliği ve jeopolitik riskler altındaki hareketliliği etkiliyor.

Cuma günü gelen tarım dışı istihdam verileri ile bir miktar toparlanan altın, ABD enflasyon verisi ve diğer küresel gelişmelere bağlı olarak hareket edecek. Piyasalar, yaklaşan enflasyon verileri ve diğer makroekonomik gelişmeleri dikkatle takip etmeye devam edecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder