adscode
adscode
adscode

Polisin HDPli Encü ye tokat atmasına tepkiler yükseldi

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encüye polisin tokat atmasına ve söz konusu anları çeken gazeteciyi gözaltına almasına tepkiler yükseldi

Polisin HDPli Encü ye tokat atmasına tepkiler yükseldi

Hasta ve infazı yakılan tutuklular için İstanbul’da başlatılan Adalet Nöbeti, Kadıköy’de yapılan kitlesel yürüyüşle sonlandırılacaktı.

Kadıköy’de toplanan HDP’lilere polis saldırdı. Saldırıda HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, polisle tartıştı. Tartışmanın ardından küfür edilmesine tepki gösteren Encü’ye polis tokat attı. Söz konusu olayı görüntüleyen Artı TV muhabiri Mehdi Zeki Kaya da gözaltına alındı.

Yaşananlaraysa tepkiler yükseldi.

Twitter’da HDP’liler başta olmak üzere birçok kişi videoyu paylaşarak polisin saldırısına tepki gösterdi.

O paylaşımların bazıları şöyle;

Memur kılığındaki çete üyesi efendisinin talimatıyla Türkiye’deki 3.partinin İstanbul İl Eş Başkanı’na küfür edilip tokat atıyor…

İktidarın gerçek yüzü budur. Roboski katliamının yıl dönümünde bu tokatın Ferhat Encü’ye atılması, katliam zihniyetinin devamının ispatı.

Bu tokat İl EşBaşkanımız @FerhatEncu şahsında tüm halklarımıza yapılan alçakça bir saldırı ve had bilmezliktir

Eşitliğin, adaletin, özgürlüğün YUMRUĞUNU YİYECEK(ler!)

Roboski'de katledilen Encü'lere atĺan bir tokattır bu

Partimize, halkımıza atılan bir tokattır bu

Bu tokatın karşılığı Özgürlük, Eşitlik, Adaletin YUMRUĞU OLACAK! 

Kadıköy Söğütlüçeşme'de polisin saldırdığı hasta ve infazı yakılan tutsaklar için yapılan eylemde Artı TV Muhabiri Umut Taştan yere yatırılıp darp edilirken, Artı TV Kameramanı Mehmet Zeki Kaya işkenceyle gözaltına alındı.

Kadıköy’de her türlü faşizme rağmen tecrit ve zindanlarda yaşanan hukuksuzluğa karşı sesimizi yükselttik,ve bu sesi yükseltmeye devam edeceğiz.

İstanbul il Eşbaşkanımız Ferhat Encüye hakaret eden, tokat atan işkenceci polis bu gücü cesareti, Akp-Mhp faşizminin Kürt halkına yaklaşımından alıyor. Kürt halkına atılmış bu tokat iktidarınızın sonu olacak. 

Bu tokat İl EşBaşkanımız @FerhatEncu şahsında tüm halklarımıza yapılan alçakça bir saldırı ve had bilmezliktir

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder