adscode
adscode
adscode

Prof Dr Mesut Hakkı Caşından 6'lı masa uyarısı Bu Türkiye için dinamittir

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kaldı Ancak 6lı masadan henüz bir aday ya da adaylar çıkmadı

Prof Dr Mesut Hakkı Caşından 6'lı masa uyarısı Bu Türkiye için dinamittir

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kaldı. Ancak 6’lı masadan henüz bir aday ya da adaylar çıkmadı. Türkiye’de yeniden “parlamenter sistem” özlemi çeken muhalefette yıldızlar bir türlü barışmıyor. “6'lı masanın hedefi 'Kukla Cumhurbaşkanı' mı?” sorusuna A Haber’de yayınlanan Satır Arası’nda yorum getiren Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, 6’lı masanın batı sufleli düşünceleri için “Bu Türkiye için dinamittir, saatli bombadır! Aziz millet böyle bir oyuna düşmesin” dedi.

"6'lı masanın hedefi 'Kukla Cumhurbaşkanı' mı?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın "Nasıl bir ittifak modeli bunlarınki? En fazla milletvekili çıkaracağız diyorlar. İyi tamam güzel de adama sormazlar mı; 'Ey kaptan adayları bu gemiyi yönetmeniz için lisan almanız lazım. Bir de seyri-sefer bilmeniz gerekmektedir...'

 

"DÜĞÜNE Mİ GİDELİM CENAZEYE Mİ GİDELİM?"

...Muhabere bileceksin. Baktığınız zaman Zafer Partisi yüzde 2,5'larda. Değişim Partisi 2,1. Deva 1 onda 8. Refah 1 onda 2. Gelecek Partisi yüzde 1'dir. Nasıl yapacaklar bunları bu yüzde ile… İşte CHP ve İYİ Parti'yi de katarsan aslı yok! Bir de HDP hepsi beraber olacaklar. Bir tane gemide nereye gideceğiz? Düğüne mi gidelim cenazeye mi gidelim?" şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE'NİN ETRAFINDAKİ SAVAŞ ORTAMI

Hakkı Caşın, "Meselenin bir de uluslararası sistemi var. Hemen kuzeyimizde ciddi bir savaş var. Ukrayna'da Zelenskiy, Gürcistan'da Saakaşvili her ikisinin de devlet tecrübesi yoktu. İkisi de devletini savaşa soktu. Gürcistan olayında Türkiye sokmadı NATO gemilerini ve biz Gürcistan'ı kurtardık. Rusya - NATO savaşını kurtardık. Gelelim bu savaşta! Putin nükleer tehditte bulunuyor Ukrayna için. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Biz Ukrayna'da yeni bir Çernobil istemiyoruz' diyor. Biz barış istiyoruz. Rusya - Ukrayna savaşı aslında Rusya - ABD savaşıdır." cümlelerine yer verdi.

 

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na yeni mesaj
"6'LI NE ZAMAN KARAR ALACAK?"

Yunanistan'ın her gün meydan okuyup savaş ilanları ile uçaklarımıza kilit atması olayını örnek gösteren Mesut Hakkı Caşın, "Şimdi gelecek... Cumhurbaşkanının yetkisi var. Diyecek ki; 'Uçak bize ateş etti Yunan İHA'sı… Düşür' diyecek. Bunlar (6'lı masa) ne zaman karar alacaklar. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Stratejik karar bu" ifadelerine yer verdi.

 

"BU, TÜRKİYE İÇİN DİNAMİTTİR!"

6'lı masanın bölük pörçük yönetim sevdasına veryansın eden Caşın, "Türki milletine sesleniyorum! Bu Türkiye milleti için dinamittir. Ve kendi kafasına taş bağlayıp Boğaz'dan aşağı atmaktır. Aziz millet böyle bir oyuna düşmeyecektir. HDP ile batının kuklası olmuş bir modeldir bu. Türkiye'nin altına konmuş saatli bombadır." dedi.

 

6'LI MASANIN 10. TOPLANTISI A HABER'DE ELE ALINDI

5 OCak 2023'te CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı altılı masanın 10'uncu toplantısı gerçekleşti.

Altılı masanın 2. tur kapsamındaki 10'uncu toplantısı, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde yapıldı.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldı.

Toplantı sonrası açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamaya göre, masada yol haritası 30 Ocak'ta belirlenecek.

Uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul eden mesele A Haber'de yayınlanan Arka Plan programında 6'lıda yaşanan kaos ele alınmıştı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, "Kurulan ittifakın 6'lı masanın dışında herkesin mutabık kaldığı aday üzerinde olması isteği, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aykırı hareket etmesi en büyük problem" demişti.

 

"VATANDAŞTAN OY ALMAK OLMADIĞININ FARKINDA DEĞİLLER"

Sezal, "Olaya birazda vatandaş gözü ile bakmak lazım. Seçime 3-4 ay zaman kaldı. Vatandaş, kararsız seçmen bir beklenti içinde. Bir sonuç görmek istiyor. Bana göre, bu kadar uzun süre toplantı yapıp 6'lı masayı muhatap alan vatandaşlara açıklama yapılmaması büyük bir sorun. İnsanların huzuruna çıkıp da, bu ülkenin yönetimine talip kitlenin öyle söyleyeyim… Vatandaşımızı ikna edecek onun en azından yüzünü tebessüm ettirebilecek bir şeyler söylemeleri lazım. Meselenin sadece vatandaştan oy almak olmadığının farkında değiller. Milletimizin gönlünü kazanmak ile ilgili bir çabaları yok. Bu görüntü odur. İşimizi bitirdik arabamıza bindik evimize gidiyoruz. " ifadelerine yer vermişti.

 

"BAŞKAN ERDOĞAN VATANDAŞA TOPLANTIDA YAPILANLARI ANLATIR"

Cihat Sezal, ayrıca "Recep Tayyip Erdoğan'ın farkı da burada ortaya çıkıyor bakarsanız. Yani bütün zamanını, mesaisini, her yaptığı toplantı ardından ya milletin huzuruna çıkar aklından geçenleri ifade eder. En kötü parti sözcümüz çıkar toplantıda konuşulanları anlatır. Türkiye siyasi tarihinde Başkan Erdoğan'ın en önemli farkı budur." şeklinde konuşmuştu.

 

6'lı masada çıkan kaosa değinen Sezal, "Başkan Erdoğan'ın milletin huzurundaki farkı her geçen gün daha da iyi anlaşılıyor. Teşekkür etmek lazım aslında" cümlesini kurdu.

 

Sezal, "AK Parti hükümetinin, Cumhur İttifakı'nın, Başkan Erdoğan'ın en büyük başarısı; Bu milletin kaynaklarını, vesayeti ortadan kaldırarak milletin imkanına sunmasıdır." açıklamasını yaptı.

"VAZİYETİ İDARE"

Gazeteci Mustafa Ertekin ise, " 6'lı masanın yayınladığı metin, vaziyeti idare etme metnidir" ifadelerine yer verdi.

"6'LI MASADA DURUŞ YOK"

Stratejist Coşkun Başbuğ ise, "10 aydır 6'lı masadan bir icraat göremedik. Yapılacakların neler olacağı açıklanmadı. Bana göre çıkıp bir duruş sergileyemiyorlar." dedi.

Başbuğ ayrıca, "Bu masa dışarıdan birtakım güçlerin devreye girmesiyle bir araya getirilmiştir" ifadelerini de sözlerine ekledi.

.

Paylaşın
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder