adscode
adscode
adscode

Putin, Astana'da Türkiye ve diğer ülkelerin liderleriyle görüşecek

Putin'in Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında yapacağı ikili görüşmelere dair bilgiler

Putin, Astana'da Türkiye ve diğer ülkelerin liderleriyle görüşecek

Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, Putin'in Astana'da 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında yapacağı ikili görüşmelere dair bilgi verdi.

Rus liderin Türkiye, Azerbaycan, Çin, Kazakistan, Pakistan ve Moğolistan liderleriyle ayrı ayrı görüşmeler yapacağını belirten Uşakov, Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin de bilgi verdi. Uşakov, Türkiye'ye uzun zamandır planlanan bir ziyaretin gerçekleşeceğini ve iki liderin pek çok konuyu ele alacaklarını belirtti. Ayrıca, Putin'in İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile de görüşme yapacağını aktardı. ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi'nde ise siyaset, ekonomi, güvenlik ve işbirliği konularının ele alınacağı bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 6 Temmuz'da Şuşa'daki Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'ne katılacak ve ardından ABD Washington'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak. Burada ABD Başkanı Joe Biden'la görüşecek olan Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yıldönümü törenleri için 20 Temmuz'da KKTC'ye gidecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder