adscode
adscode
adscode

Putin, Kazakistan'da ŞİÖ Zirvesi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Putin, Astana'da yapılan ŞİÖ Zirvesi sonrası orta ve kısa menzilli füze üretimine ilişkin talimatları verdiğini ve Trump'ın Ukrayna'daki savaşı sonlandırma sözlerine değindi.

Putin, Kazakistan'da ŞİÖ Zirvesi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24. Devlet Başkanları Zirvesi'nin ardından Rus basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Orta ve kısa menzilli füze sistemleri üretimine başlamaya hazırlandıklarını belirten Putin, ilgili talimatları verdiğini söyledi.

ABD'nin orta ve kısa menzilli füze sistemlerini dünyanın çeşitli noktalarına konuşlandırdığını belirten Putin, bu durum karşısında mütekabiliyet gereği hareket etme hakkını saklı tuttuklarını belirtti. Putin, ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olan Donald Trump'ın Ukrayna'daki savaşı bitirme sözlerine de değindi. Putin, Trump'ın söylemlerini ciddiye aldıklarını ve bu konuda samimi olduklarını dile getirdi. Ayrıca, ABD'deki seçimlerin ardından kabinenin kurulmasını beklediklerini ve Rusya'nın ABD ile görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. Türkiye ile ilişkilerine de değinen Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi iradesinin bu ilişkilerde yardımcı olduğunu belirtti. Ukrayna ile müzakerelere ilişkin olarak ise Putin, Ukrayna tarafının atacağı adımlardan emin olmadan ateşkesin sağlanamayacağını ifade etti.

Son olarak, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin görev süresinin sona erdiğine dikkat çekerek, Ukrayna'da yaşanan durumu eleştirdi ve çözüm için yönetici elit kesimin adım atması gerektiğini vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder