adscode
adscode
adscode

Ragbi Kadın Milli Takımı'nın hedefi 2023 Avrupa Oyunları

Trabzon'da kampa giren Ragbi Kadın Milli Takımı, bu yıl Polonya'da organize edilecek Avrupa Oyunları'nda başarılı olmayı hedefliyor.

Ragbi Kadın Milli Takımı'nın hedefi 2023 Avrupa Oyunları

akım, 16 Ocak'ta başladığı çalışmalarını 13 sporcusuyla haftanın 6 günü çift antrenmanla sürdürüyor.

Ragbi Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Kamerunlu Cherokee Sylvain Ngue, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017'den beri Türkiye'de görev yaptığını söyledi.

Ngue, ragbiyi geliştirecek ve duyuracak her fırsatın önemli olduğunun altını çizerek, daha önce Ragbi Erkek Milli Takımı'nı çalıştırdığını, bu yıl ise federasyonun isteği üzerine kadın takımıyla çalışmaya başladığını belirtti.

Haziran 2023'te katılacakları Avrupa Oyunları'na hazırlandıklarını anlatan Ngue, "Erken kampa girmemiz bizim için iyi bir fırsat çünkü bu sene Avrupa Oyunları'na hazırlanacağız ve bu zor bir mücadelede olacak. Bu da sezonun ilk kampı. Burada takımı, oyuncuları geliştirmek ve oyun projemizi yazmak için bulunuyoruz." dedi.

 

"Hedefimiz olimpiyatlar olduğu için sıkı çalışmamız gerekiyor"

Takım kaptanı Nermin Cem, yoğun bir hazırlık sürecinde olduklarına dikkati çekerek, "Kampa erken girdik, hedefimiz olimpiyatlar olduğu için sıkı çalışmamız gerekiyor. Teknik ekip ve oyuncular olarak çalışıyoruz. Bu süreçte ilk hedefimiz sakatlanmadan devam etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Hülya Taşçı ise çeşitli testlerden geçtikten sonra teknik antrenmanlara başladıklarını, haftanın 6 günü çalışmaya devam ettiklerini aktardı.

Takım, 16 Şubat'a kadar çalışmalarını Trabzon'da sürdürecek.

Paylaşın
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder