adscode
adscode
adscode

Rekabet Kurulu İlk Yarıda Rekabet İhlallerine Karşı Kararlı

Rekabet Kurulu'nun 2024 yılının ilk yarısında yaptığı değerlendirmeye göre, rekabet ihlallerine karşı göz yummadıklarını ve hızlı bir şekilde sonuç almaya odaklandıklarını belirtti.

Rekabet Kurulu İlk Yarıda Rekabet İhlallerine Karşı Kararlı

Rekabet Kurulu Başkanı Küle, Rekabet Kurulu'nun bu yılın ilk yarısında yürüttüğü soruşturmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kurumun performansının artarak devam ettiğini belirten Küle, geçen yılın tamamında 447 karar aldıklarını ve bu yılın ilk yarısında 283 kararı ele aldıklarını ifade etti.

Rekabet ihlallerine karşı kararlı bir duruş sergilediklerini vurgulayan Küle, ayrıca uzlaşma ve taahhütlerin kanunlaştırılmasıyla soruşturmaların hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırıldığını söyledi.

Küle, yapılan soruşturmalar sonucunda 2,5 milyar lirayı aşan idari para cezaları uyguladıklarını ve rekabet zararlarına karşı tedbirler aldıklarını belirtti. Ayrıca birleşme-devralma işlemlerine koşullu izin verildiğini ve toplamda 143 birleşme-devralma işlemine izin verildiğini açıkladı.

Sektörlere göre dağılıma da değinen Küle, gıda, kimya ve otomotiv sektörlerinde yoğunluk olduğunu ve gıda, eğitim, inşaat, enerji, bilişim ve platform hizmetlerinde devam eden soruşturmaların olduğunu belirtti. Küle, rekabeti sınırlayıcı sonuçlar doğurabilecek işlemlere koşullar ekleyerek izin verdiklerini sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder