adscode
adscode
adscode

Rekabet Kurumu Kimya Sektöründe 5 Şirket Hakkında Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu, kimya sektöründe faaliyet gösteren 5 şirket hakkında fiyat teklifi verilmesi sürecinde danışıklı hareket etmek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerini araştıracak.

Rekabet Kurumu Kimya Sektöründe 5 Şirket Hakkında Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, kimya sektöründe faaliyet gösteren 5 şirket hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Bu şirketler Koruma Klor Alkali Sanayi ve Ticaret AŞ, 2S Kimya Arıtma Tarım İnşaat Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, Aykimsan Hiçyılmaz Kimyasal Ürünler İnşaat Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd Şti, Irmak Kimya Sanayi ve Turizm Nakliyat Tarım Ürünleri ve Geri Dönüşüm Ticaret Ltd Şti, Süleyman Kimya Arıtım İnşaat Nakliye ve Tehlikeli Madde Danışmanlığı Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd Şti şeklindedir.

Ayrıca, Koruma Klor Alkali Sanayi ve Ticaret AŞ hakkındaki ayrı bir duyuruda, şirketin sektördeki rakiplerini zorlaştırıcı ve dışlayıcı davranışlarının incelendiği belirtildi. Kurul, yapılan ön araştırmanın sonuçlarını ciddi ve yeterli buldu ve firma hakkında ayrı bir soruşturma açılmasına karar verdi. Ancak, Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan şirketlerin suçlu olduğu anlamına gelmez. Soruşturmaların sonucunda Kanun ihlali tespit edilirse, şirketler yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder