adscode
adscode
adscode

Rekabet Kurumu Tarım Sektöründe Cezaları Açıkladı

Rekabet Kurumu, tarım sektöründeki şirketler hakkında açıklamalarda bulundu ve cezaları duyurdu.

Rekabet Kurumu Tarım Sektöründe Cezaları Açıkladı

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Erba Karavan Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 'nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddialarına yönelik soruşturma sonuçlandı.

Kurul, şirket hakkında açılan soruşturmanın belli iddialar bakımından uzlaşmayla sonuçlandırılmasına, bazı iddiaların ise taahhütle sonlandırılmasına karar verdi. Bu kapsamda şirkete 2 milyon 269 bin 283 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Ayrıca, traktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketler hakkında da soruşturma sonuçlandı.

AGCO, ARGO, BAŞAK, ERKUNT, HATTAT, IPSO, KUBOTA, SDF, TÜMOSAN ve TÜRK TRAKTÖR hakkında bayilerin pasif satışlarını kısıtladıkları iddiasıyla soruşturma açıldı.

Bazı şirketler ise taahhüt başvurusunda bulunarak rekabet endişelerini bertaraf etmeye çalıştı ve bu taahhütler kabul edilerek soruşturma sonlandırıldı. Ancak HATTAT şirketi, nihai satış noktalarında yeniden satış fiyatını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği gerekçesiyle 20. 675. 810,53 TL idari para cezası aldı.

Rekabet Kurumu'nun aldığı kararlar doğrultusunda, tarım sektöründeki şirketlerin rekabeti kısıtlamalarıyla ilgili adımların takip edildiği ve gerekli cezaların uygulandığı görülmektedir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder