adscode
adscode
adscode

Rekolte Beklenenin Üzerinde: Erfelek Kestane Balı Üreticileri Sevinçli!

Erfelek ilçesinde coğrafi işaret belgeli kestane balı üretimi yapan arıcılar, bu sene rekoltenin yüksek olacağını öngörüyor. Geçen yıla göre verimde artış yaşanması arıcıları mutlu ederken, bal siparişleri de şimdiden alınmaya b

Rekolte Beklenenin Üzerinde: Erfelek Kestane Balı Üreticileri Sevinçli!

Erfelek ilçesindeki kestane ormanlarında bulunan arıcılar, coğrafi işaret belgeli kestane balı üretimi için sağım mesaisine başladı. Bu sene beklenmedik bir şekilde artan verimle karşılaşan arıcılar, rekoltenin yüksek olacağını öngörüyor.

Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, geçen yıla göre çok daha verimli bir sezon geçirdiklerini belirtirken, kestane balı üretiminde mevsimsel durumun önemine dikkat çekti.

Geçen yıl yaşadıkları hayal kırıklığının ardından bu sene mucizevi bir artışla karşılaştıklarını ifade eden Koca, kovan başına 15 kiloya yakın verim beklediklerini söyledi.

Hastalık devam etmesine rağmen mevsimsel iyileşme sayesinde güzel bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Koca, kestane balı üreticilerinin nadiren yakalayabildiği iyi bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Bal rekoltesinde yaşanan artışın hava şartlarıyla doğrudan ilişkili olduğunu belirten bal üreticisi Engin Aydın, geçen seneye göre verimin çok daha güzel olduğunu dile getirdi.

Geçen senenin soğuk ve yağışlı havasının kestanelerde olumsuz etkiler yarattığını belirten Aydın, bu sene gal arısının azaldığını ve kestane balı üretiminin olumlu etkilendiğini ifade etti. Kestane balı üreticileri, bu sezonun verimli geçtiğini ve bal siparişlerini şimdiden almaya başladıklarını belirttiler.

Hava şartlarının olumlu seyretmesiyle birlikte kestane balı rekoltesinde artış yaşanması arıcıları sevindirirken, gelecek seneler için umutlu olmalarına sebep oldu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder