adscode
adscode
adscode

Restoranlar Müşteri Kaybını Azaltmak İçin İndirime Gidiyor

Restoranlar, yüzde 120 artan menü fiyatları sonrası müşteri kaybını önlemek için yüzde 10 indirime gidiyor. Türkiye'de restoran sektöründe yaşanan gelişmeler...

Restoranlar Müşteri Kaybını Azaltmak İçin İndirime Gidiyor

Restoranlar, son bir yılda yüzde 120 artan menü fiyatları sonrası hem yerli hem yabancı müşterilerini kaybedince işlerini canlandırmak için indirime sarıldı.

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, artan fiyatlar sonrası talebin yüzde 20-30 aralığında gerilediğini belirtirken, TURYİD Başkanı Kaya Demirer ise bu oranın yüzde 45-50'ye kadar çıktığını ifade etti. Restoranlar, menü fiyatlarında yüzde 10 indirime giderken, bu indirimin tüm sektöre yayılması bekleniyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ricası üzerine yapılan bu indirimin, vatandaşlara da yansıması olumlu olacak. Ortalama bir restoranda akşam yemeği menüsündeki yüzde 10 indirim, kişi başı 100 TL'lik bir tasarruf sağlayacak.

Ancak TURYİD Başkanı Kaya Demirer, bu indirimin gerçekçi olmadığını belirterek, maliyetlerin sürekli arttığı bir dönemde fiyat indiriminin sıkıntı yaratabileceğini dile getirdi. Demirer, sorunun kökten çözümü için tarladan ve denizden gelen ürünlerin maliyetlerinin düzenlenmesi gerektiğini savundu. Türkiye'de restoranlara olan talebin azalmasıyla birlikte yabancı turistlerin payının da düştüğü belirtiliyor.

TÜRES Başkanı Bingöl, bu durumu "pahalılığın sürdürülebilir olmadığı" şeklinde yorumlarken, TURYİD Başkanı Demirer ise "Misafir kayıpları çok üst boyutlarda, her segment bir alt segmente kaptırıyor müşterisini" şeklinde endişelerini dile getirdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder