adscode
adscode
adscode

Rize’de 2,7 Milyarlık Projeler Açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın Rize'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yaklaşık değeri 2 milyar 700 milyon lirayı bulan çok önemli projelerin açılışını gerçekleştireceklerini

Rize’de 2,7 Milyarlık Projeler Açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın Rize'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yaklaşık değeri 2 milyar 700 milyon lirayı bulan çok önemli projelerin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Kurum, şehir merkezindeki bir restoranda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi ve daha sonra TOKİ tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Rize Belediye Bloklarında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, gazetecilere, deniz dolgusu üzerine yapılan binaların yıkılarak 200 dükkan ve 400 yeni ofisin Rize'ye kazandırıldığını belirtti. Ayrıca, yarın yapılacak açılışta 2 milyar 700 milyon lirayı bulan çok önemli projeleri halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

Kurum, Ayder'de yaptıkları çalışmalara da değinerek, Ayder'in doğal güzelliğine zarar vermeyecek şekilde 1800 araçlık yer altı otoparkını yarın açacaklarını açıkladı. Ayrıca, Ayder'in yenileme çalışmalarının son safhasına geldiklerini ve apart, termal tesis ve otellerin yeni binalara taşınacağını belirtti.

Bakan Kurum, Rize'nin sel bölgesi olması sebebiyle vatandaşlara verilen sözleri tutacaklarını ve bu kapsamda yapılacak konutların anahtar teslimlerini yapacaklarını ifade etti.

Projelerin yanı sıra kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Kurum, Rize'deki dönüşüm projelerinin vatandaşlarla uyumlu bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Ayder'in planlı bir şekilde taşındığını ve yapılan çalışmaların imar planı çerçevesinde gerçekleştiğini vurgulayan Kurum, bölgedeki yapılaşmayı doğaya zarar vermeden sürdürdüklerini ifade etti.

Son olarak, Bakan Kurum ilerleyen süreçte Rize'nin turizm ve doğa koruma projesi olarak cazibe merkezi olacağını ve bölgede yapılacak çalışmaların devam edeceğini söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder