adscode
adscode
adscode

Rize İyidere Lojistik Limanı Stratejik Konumunu Güçlendiriyor

Bakan Uraloğlu ve Bakan Kurum, Rize İyidere Lojistik Limanı'nın yapım çalışmalarını inceledi ve stratejik önemine vurgu yaptı.

Rize İyidere Lojistik Limanı Stratejik Konumunu Güçlendiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize şehir merkezine 20 kilometre, Trabzon şehir merkezine ise 50 kilometre mesafede bulunan İyidere Lojistik Limanı'nı ziyaret ederek yapılan incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin jeopolitik önemine vurgu yaparak, ülkemizin doğu-batı koridorlarının yanı sıra Kafkas ve Rusya'dan Afrika'ya uzanan kuzey-güney koridorlarının merkezi olduğunu belirtti. İyidere Limanı'nın, Kafkasya ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel ticaret trafiğinin aktarma merkezi olacağını söyledi.

Uraloğlu, limanın uluslararası ticaret yollarıyla olan bağlantısının Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendireceğini vurgulayarak, limana gelen yüklerin Erzurum, Bingöl, Diyarbakır ve Mardin güzergahındaki karayolu bağlantısı ile Kalkınma Yolu'na bağlanacağını belirtti.

İyidere Lojistik Limanı'nın yılda 13 milyon ton kapasiteye sahip olacağını ve bölgenin deniz ticaretine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Uraloğlu, limanın faaliyete geçmesiyle İran'ın ithalat süresini önemli ölçüde azaltacağını söyledi. Bakan Uraloğlu, devam eden yapım çalışmalarında yüzde 50 seviyesini aştıklarını ve limanın 2026 yılında hizmete almayı planladıklarını açıkladı. Limanın ana mendireği 2 bin 700 metre, tali mendireği ise 470 metre uzunluğunda olacak ve büyük tonajlı gemiler için yeni bir adres olacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder