adscode
adscode
adscode

Ro-Ro Seferleri İle Türk İhracatçıların Avrupa'ya Hızlı Ulaşımı Sağlanıyor

Türk tır sürücülerinin AB ülkelerinden vize almakta karşılaştığı sorunlar, Türkiye'nin İhracatının artması sonucu Ro-Ro seferlerine olan ilginin artması ile Türk ihracatçıların Avrupa'ya daha hızlı ulaşması sağlanacak.

Ro-Ro Seferleri İle Türk İhracatçıların Avrupa'ya Hızlı Ulaşımı Sağlanıyor

AB ülkelerinden vize almakta karşılaşılan sorunlar, Türkiye'nin ihracatının artması ve Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle Avrupa'ya açılan sınır kapısında yaşanan yoğunluk, ürünlerin teslimatındaki gecikmeler gibi nedenlerle Türk ihracatçılar deniz yolu taşımacılığına daha fazla ilgi göstermeye başladı.

Ro-Ro şirketlerinin artan talep doğrultusunda yeni hatlar için harekete geçmesi ile Türkiye-Karasu ile Romanya-Köstence arasında başlatılacak olan Ro-Ro seferleri, vize sorunu bulunmayan Türk tır sürücülerinin Avrupa'ya daha hızlı şekilde gidip gelmesini sağlayacak.

IC İçtaş Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletme AŞ (IC Karasu Limanı) İşletme Müdürü Gökçen Erdem, yeni hattın sınır kapılarındaki beklemeleri azaltacağını belirterek, Avrupa'ya direkt geçiş sağlayacaklarını söyledi. İlk etapta haftada 4 sefer planlanan bu hattın Kapıkule ve Hamzabeyli'deki uzun tır kuyruklarını azaltması bekleniyor.

InterEast Logistics Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya ise Romanya Ro-Ro hattının ihracatçılara maliyet tasarrufu ve erken teslimat avantajı sağlayacağını vurgulayarak, çevre politikalarına da olumlu etkileri olacağını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder