adscode
adscode
adscode

ROKETSAN SUNGUR Hava Savunma Sistemi Türkiye'ye Neler Kazandıracak?

ROKETSAN SUNGUR hava savunma sistemi Türkiye'ye hangi askeri kabiliyetleri kazandıracak? Hudson Enstitüsü kıdemli analisti Dr. Can Kasapoğlu, ROKETSAN SUNGUR hava savunma sisteminin teknik özelliklerini ve Türkiye'ye katkılarını AA Analiz için

ROKETSAN SUNGUR Hava Savunma Sistemi Türkiye'ye Neler Kazandıracak?

ROKETSAN'ın tek er tarafından kullanılan, omuzdan atılan hava savunma sistemi ROKETSAN SUNGUR, Türk savunma sanayii ve Türkiye'nin askeri kapasitesi açısından önemli bir eşiği temsil ediyor. SUNGUR, uluslararası silah sistemleri pazarında en uzun menzile sahip MANPADS olma özelliğine sahip. Teknik özellikleri ve esnek kullanım imkanıyla dikkat çeken SUNGUR, Türkiye'ye kritik bir taktik yetenek kazandıracak.

SUNGUR'un kızılötesi görüntüleyici arayıcı başlık ve güncellenmeye açık Dost-Düşman Tanıma (IFF) altyapısı gibi özellikleri, hedef tespit ve güdüm sistemlerinde önemli avantajlar sunuyor.

Ayrıca, SUNGUR'un ithalata bağımlılığı sona erdirerek Türk savunma sanayiine milli bir çözüm kazandırması ve ihracat potansiyeli açması da önemli bir adım olacak. MANPADS taktik kapasitesine sahip olan SUNGUR, alçak irtifada seyreden hava platformlarına karşı etkili bir koruma sağlayacak.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kritik tesisleri ve üsleri güvence altına alacak olan SUNGUR, Türkiye'nin harekat bağımsızlığına da katkı sağlayacak. Son olarak, SUNGUR'un SİHA entegrasyonu ve TB-2 gibi sistemlere hava-hava füzesi sertifikasyonu ile drone mücadelelerinde yeni bir sayfa açacak. Türkiye'nin savunma sanayiindeki gücünü ve etkinliğini artıracak olan ROKETSAN SUNGUR, Türkiye'ye önemli askeri kabiliyetler kazandıracak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder