Romanya, Ukrayna'ya Patriot Hava Savunma Sistemi Verecek

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile güvenlik alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

Romanya, Ukrayna'ya Patriot Hava Savunma Sistemi Verecek

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'nin başkenti Washington'da Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir araya geldi. Bu görüşmede, Ukrayna ve Romanya arasında güvenlik alanında ikili işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre, Romanya Ukrayna'ya "Patriot" hava savunma sistemi verecek ve savunma alanında desteklerini sürdürecek. Ayrıca, Romanya, Karadeniz bölgesinde mayınlardan temizlenmesi konusunda Ukrayna'ya yardım edecek ve NATO araçlarıyla destek sağlayacak. Bükreş'in F-16 eğitim merkezinde Ukraynalı pilotları eğitmesi konusunda da yardımcı olacak.

Anlaşma ayrıca istihbarat, siber güvenlik, enformasyon güvenliği, mayın temizleme, yaptırım ve Ukrayna'nın yeniden inşası gibi konularda da işbirliğini öngörüyor. Ukrayna, şimdiye kadar 23 ülke ile ikili güvenlik anlaşmaları imzaladı. .