Rus Hava Kuvvetleri Uçağının Kaçırma Girişimi Engellendi

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Ukrayna istihbaratının Rus savaş uçağını kaçırma girişiminin engellendiğini açıkladı.

Rus Hava Kuvvetleri Uçağının Kaçırma Girişimi Engellendi

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna istihbaratının Rus "Тu-22М3" savaş uçağını kaçırma girişiminin engellendiğini duyurdu.

FSB'nin basın servisinden yapılan açıklamada, Ukrayna özel servisinin, Rusya Hava Kuvvetlerine ait 'Тu-22М3' tipi uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını kaçırma operasyonunu gerçekleştirmeye çalıştığı belirtildi. Operasyonun hazırlık sürecine NATO ülkelerinin istihbaratının da dahil olduğu iddia edildi. Ukrayna istihbaratının, pilottan para karşılığında uçağı Ukrayna topraklarına indirmesini istediği ifade edildi. FSB'nin bu girişimi engellediği ve uçağın güvenli bir şekilde Rusya'ya geri döndüğü belirtildi.