adscode
adscode
adscode

Rusya BM Temsilcisi ABD'yi Suçladı ve Türkiye İtirafında Bulundu

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia'nın BM binasında yaptığı açıklamaları özgünleştirildi.

Rusya BM Temsilcisi ABD'yi Suçladı ve Türkiye İtirafında Bulundu

Son dakika Rusya haberlerine göre, Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazze'deki ateşkes müzakereleri konusunda ABD'yi suçlayarak süreci sabote etmekle suçladı. Ayrıca Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Türkiye'nin arabuluculuk girişimlerine değindi.

Nebenzia, BMGK'nın Gazze'deki ateşkese ilişkin kararının uygulanmadığını ve kesin, acil ve denetlenebilen bir ateşkes talebinde bulunulması gerektiğini vurguladı. ABD'nin kararının net olmadığını ve süreci sabote etmek için kullanıldığını belirtti.

Rusya'nın çekimser oy kullandığını ifade eden Nebenzia, İsrail'in kararın kabulünden hemen sonra yaptığı açıklamalarla gerçeklerin ortaya çıktığını söyledi. Ayrıca Rusya'nın Hamas'a destek verdiğini ve pinpon oyunu devam ettiğini ifade etti.

Ukrayna konusunda da konuşan Nebenzia, 2022'de İstanbul'da yapılan müzakereler sonucunda çözüme çok yaklaşıldığını ancak Batılı sponsorların savaşı devam ettirmesiyle anlaşmanın uzaklaştığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabuluculuk girişimlerini de hatırlatarak, Ukrayna krizinin çözümüne dair umut verici adımlar atıldığını söyledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder