adscode
adscode
adscode

Rusya'da Google ve Apple Engelleniyor İddiası

Rusya Devlet Duması üyesi Aleksei Didenko, Google'ın yakında Rusya'da engelleneceğini iddia ediyor. Didenko ayrıca Apple'ın iOS'unun da engelleneceğini söylüyor.

Rusya'da Google ve Apple Engelleniyor İddiası

Rusya Devlet Duması üyesi Aleksei Didenko, Android işletim sistemi ve Apple'ın iOS'u da dahil olmak üzere Google'ın yakında Rusya'da engelleneceğini iddia etti.

Didenko, halka Google ve iOS gibi hizmetlere bağlı kalmamalarını tavsiye ederek, hükümet yetkilileri ve bürokratların bu platformları kullanmasının uzun süredir yasak olduğunu belirtti. Didenko'nun yorumları, Rusya'da Batılı dijital hizmetlerin geleceği ve uygulanabilirliği konusundaki tartışmalar sırasında geldi. Rusya'da iPhone ve iPad kullanımının yasaklandığı biliniyor. Didenko, hükümet çalışanlarının ve yetkililerinin yasaklarına rağmen bu platformları kullanmaktan men edildiğini vurguladı. Google'ın Rusya'da engelleneceği iddiası, Youtube'un 1 Ağustos'ta yaşadığı kesintilerin ardından ortaya atıldı.

Hükümet yetkilileri ve bilim insanları, diğer platformlara geçilmesi gerektiğini belirterek, Rus kullanıcıların Netflix gibi platformların yokluğunun bir trajediye yol açmadığını ifade ettiler.

Duma Bilgi Politikası, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Komitesi Başkanı Alexander Khinshtein, YouTube'un Rus veri merkezleri tarafından sağlanan hizmetler için ödeme yapmadığını ve bu nedenle erişim sorunları yaşandığını belirtmişti. Google ise kesintilerin teknik sorunlardan kaynaklandığını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder