adscode
adscode
adscode

Rusya'dan Ermenistan'a Tepki: \"Bölge Ülkelerini Birbiriyle Kavga Ettirmeye Çalışıyorlar\"

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, Ermenistan'a yapılan Eagle Partner 2024 tatbikatına tepki gösterdi.

Rusya'dan Ermenistan'a Tepki: \"Bölge Ülkelerini Birbiriyle Kavga Ettirmeye Çalışıyorlar\"

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin "2.

Ukrayna Barış Konferansı"na Rus temsilcilerin katılması gerektiğini söylemesine tepki gösteren Zaharova, Zelenskiy'nin ne yapacağına karar verecek kişinin kendisi olmadığını ve Rusya'ya dikte etme hakkının olmadığını belirtti.

Ermenistan'da, ABD ile düzenlenen "Eagle Partner 2024" tatbikatına ilişkin açıklamalarda bulunan Zaharova, bu tatbikatın bölgede fiilen dondurulan KGAÖ faaliyetleri ve açık eleştiriler göz önüne alındığında endişe verici olduğunu ifade etti.

Batı'nın bölgedeki amacının kendi jeopolitik projelerini hayata geçirmek olduğunu ve bölge ülkelerini birbiriyle kavga ettirerek bu amaca ulaşmaya çalıştığını belirten Zaharova, ABD'nin Ermenistan'da düzenlediği tatbikatın bölgedeki çatışma potansiyelini artıracağı uyarısında bulundu.

Rusya'nın, Ermenistan'ın güvenliğinin sağlanması dahil müttefiklik yükümlülüklerine her zaman bağlı olduğunu ve bağlı kalmaya devam edeceğini vurgulayan Zaharova, Batılıların Ermenistan'ı kendi himayelerine alarak güvenlik sistemini yeniden biçimlendirdiğini ve buna karşı olduklarını belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder