adscode
adscode
adscode

Rusya Dışişleri Bakanlığı İsrail Dışişleri Bakanına Tepki Gösterdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail Dışişleri Bakanının Erdoğan'a yönelik skandal benzetmesine tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı İsrail Dışişleri Bakanına Tepki Gösterdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Saddam Hüseyin benzetmesiyle yaptığı skandal paylaşımla ilgili açıklama yaptı.

Telegram hesabından İsrailli bakanın alçak paylaşımına tepki gösteren Zaharova şu ifadeleri kullandı: "Hatırladığım kadarıyla Irak'ta yaşananlar ABD, İngiltere ve diğer NATO ülkelerinin egemen bir devlete sahte ve yalan iddialarla düzenlediği bir saldırıydı. Bundan önce de ABD, Irak'ta kitle imha silahlarının olduğu konusunda ısrarla yalan söylüyor ve yalanlarının propagandasını yapıyordu.

Bunu, Irak'ın Batılılar tarafından yasa dışı bir şekilde işgali, egemen bir devletin meşru liderinin canice öldürülmesi, yetkililere ve sivillere karşı çılgınca infazlar takip etti. Hiç kimse kaç sivilin öldürüldüğünü saymadı bile. Sayıları yüzbinler, hatta bir milyon olarak belirlediler.

Irak'ta ölen sivillerden İsrail neden bahsetmiyor? İsrailli bakanın bu sözleri bu tür uluslararası faaliyetlerin onaylanması anlamına mı geliyor?"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sert açıklamalarına karşılık, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın yaptığı benzetme uluslararası ilişkilerde gerilime neden olmuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder