adscode
adscode
adscode

Rusya ile Batı Arasındaki Takas Operasyonu Hakkında Kremlin'den Açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ankara'da gerçekleşen takas operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya ile Batı Arasındaki Takas Operasyonu Hakkında Kremlin'den Açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ankara'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yönetiminde gerçekleştirilen takas operasyonuna ilişkin detayları paylaştı.

Peskov, Rus istihbaratı FSB ve Amerikan istihbaratı CIA arasında yürütülen çalışmanın zorlu müzakereleri ve karmaşık anlaşma zincirlerini gerektirdiğini belirtti.

Operasyonun sonucunda Amerikalıların serbest bırakılmasının, Rusya'nın vatandaşlarını geri almasına yol açtığını vurgulayan Peskov, bu durumun bir diplomatik zafer olduğunu söyledi.

Takasın, Rusya'nın Ukrayna ile barış anlaşması imzalamak için yapılan tavizlerle bağlantılı olmadığını belirten Peskov, bu durumların tamamen farklı olduğunu açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in serbest bırakılan vatandaşları kırmızı halıyla karşılamasını öven Peskov, bu durumun ülkelerine hizmet eden insanlara yapılan bir övgü olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, operasyona dahil olan iki Rus istihbarat görevlisinin çocukları hakkında da bilgi veren Peskov, çocukların kendilerinin Rus olduklarını uçağın havalandıktan sonra öğrendiğini aktardı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder