adscode
adscode
adscode

Rusya ile Türkiye arasında Ukrayna barışı için ortak platform talebi

Rusya ve Türkiye arasında Ukrayna meselesinin çözümü için ortak bir barış platformu oluşturulması konusunda karşılıklı destek açıklamaları geldi.

Rusya ile Türkiye arasında Ukrayna barışı için ortak platform talebi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Ukrayna meselesinin çözümü için bir barış platformunun oluşturulması gerektiği yönündeki açıklamasını desteklediklerini belirtti. Peskov, "Fidan'a katılıyoruz! Olsaydı çok iyi olurdu" dedi.

Peskov, Putin'in Ukrayna meselesinin diplomatik yollarla çözülmesinden yana olduğunu vurgulayarak, müzakerelerin tüm ilgili tarafların katılımıyla yapılmasından yan olduklarını söyledi. Ayrıca, Fidan'ın belirttiği gibi bir barış platformunun oluşturulmasının faydalı olacağını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise Türkiye olarak savaşın sonlandırılması ve kalıcı barışın tesis edilmesi için geniş bir zeminde çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etmişti. Fidan, barış platformunun katılım ve temsil niteliği yüksek olması gerektiğini ve diplomasiyi önceleyen bir yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini belirtmişti.Rusya ve Türkiye arasında Ukrayna meselesinin çözümü için ortak bir platform oluşturulması konusunda karşılıklı destek açıklamaları, bölgede barışın tesis edilmesi adına olumlu bir adım olarak değerlendirildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin