adscode
adscode
adscode

Rusya'nın BM Temsilcisi Trump'ın Vaadini Reddetti

Rusya'nın BM temsilcisi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya-Ukrayna savaşına bir günde çözüm bulacağı vaadini reddetti ve Ukrayna krizinin bir günde çözülemeyeceğini belirtti.

Rusya'nın BM Temsilcisi Trump'ın Vaadini Reddetti

Rusya'nın BM temsilcisi Vassily Nebenzia, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın bir dönem daha seçilmesi halinde Ukrayna krizine bir günde çözüm bulacağı vaadini reddetti. Nebenzia, Ukrayna krizinin 2022 yılında son bulabileceğini savundu ve Rusya ile Ukrayna'nın anlaşmaya çok yakın olduklarını söyledi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği tarih olarak 24 Şubat 2022'yi gösteren Nebenzia, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin barış planını eleştirdi.

Son zamanlarda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Nebenzia, Ukrayna için sahadaki durum ne kadar zorlaşırsa, diplomasinin de o kadar zorlaşacağı uyarısında bulundu.

Çatışmaların çoğunun Ukrayna'nın güneyi ve doğusunda yoğunlaştığını belirten Nebenzia, ABD'nin verdiği askeri yardımın Ukrayna'nın cephe hattında istikrarı sağlamakta zorlandığını ve Rusya'nın bu durumu fırsat bilerek saldırılarını artırdığını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder