Rusya ve Türkiye Arasında Yüksek Düzeyli İlişkiler Gelişiyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Lavrov ve Fidan'ın Viyentiyan'da gerçekleştirdiği görüşmede ikili ilişkiler ve işbirliği konuları ele alındı.

Rusya ve Türkiye Arasında Yüksek Düzeyli İlişkiler Gelişiyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Lavrov ve Fidan, Laos'un başkenti Viyentiyan'da bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin genişletilmesi için tedbirler ele alındı.

Ayrıca, uluslararası alanda Rusya ve Türkiye arasındaki etkileşimin belirli yönleri de görüşüldü ve yüksek düzeyde ikili temaslar için takvim oluşturuldu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan ve Lavrov ayrıca ikili ilişkiler, ekonomik konular ve enerji alanında işbirliği konularını ele aldı. Ayrıca, Ukrayna'daki savaş, Gazze'deki gelişmeler, Suriye'deki durum ve diğer bölgesel meseleler de görüşüldü.