adscode
adscode
adscode

Sağlık Bakanı Depremde 1651 kişi yaşamını yitirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Depremde 1651 kişi yaşamını yitirdi. 10 ilde 11 bin 119 kişi yaralandı 3471 bina yıkıldı açıklamasını yaptı

Sağlık Bakanı  Depremde 1651 kişi yaşamını yitirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Depremde 1651 kişi yaşamını yitirdi. 10 ilde 11 bin 119 kişi yaralandı, 3471 bina yıkıldı" açıklamasını yaptı.

Bakanlar ortak açıklama yapıyor. 

Bakan Akar, "Bakanlığımızda kriz merkezi oluşturduk. Hava yardım koridorunu oluşturduk." dedi.

Akar şu ifadeleri kullandı: 

"Uçaklarımızla, yardım personelini söz konusu yerlere ulaştırdık. Çadır ihtiyacı var, Mehmetçik bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Seyyar sahra hastanesinin kurulması için çalışmalarımız sürüyor. İskenderun Gemisi'ni görevlendirdik, yaralılarımız daha donanımlı hastanelere sevk edilecek. 900 civarında Mehmetçik burada vatandaşlarımıza yardım sağlamaya çalışıyorlar."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, "İlk defa böylesine yaşadım. Altyapılarımız yüksek deprem karşısında ciddi hasarlar aldı. Ekiplerimiz ilk andan itibaren arızalı müdahale etmeye başladılar ama ekiplerin bütün arızalara yetişmesi mümkün olmadığı için ekip takviyesinde bulunduk" diye konuştu.

Bakan Dönmez şunları söyledi:

"BOTAŞ’ın ana hatlarında 6-7 hasar oluştu. Hasar noktalarına ulaşmakta bazı zorluklar yaşanıyor.

5-6 tane BOTAŞ hattında oluşan hasar nedeniyle doğal gaz kesintileri yaşanmaktadır. 

Bölgedeki akaryakıt ikmali

Gerek rafinelerimizde gerek depolarımızda akaryakıt sorunu yok. Ancak bazı yerlerde yoğunluk meydana geldi."

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Bu deprem bu yüzyıldaki en büyük depremlerden birisidir. Bakanlık olarak ilk andan itibaren uçağımızı kaldırdık. Maalesef Antakya Havalimanı’nı kullanamadığımız için Adana’dan geldik. Burada alınması gereken aksiyonlar konusunda birlikte bir eylem planı oluşturmaya çalıştık” ifadesini kullandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin