adscode
adscode
adscode

Sakarya İhracatında Çarpıcı Büyüme

Sakarya'nın ihracat performansı ve katkısı hakkında detaylı bilgi

Sakarya İhracatında Çarpıcı Büyüme

AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlediği bilgiye göre, Sakarya ocak-haziran döneminde ülke ihracatına yüzde 2,7 katkı sağladı.

Kent, özellikle otomotiv, demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, makine ve aksamları, iklimlendirme sanayi ve çelik sektörleriyle dikkat çekiyor. Yılın ilk yarısında 2 milyar 977 milyon 574 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 artış kaydetti.

Toyota, TürkTraktör ve Otokar gibi büyük üretim tesislerine ev sahipliği yapan kentte en çok dış satım yüzde 88 ile otomotiv sektöründe gerçekleşti. Sakarya'dan 6 ayda 2 milyar 628 milyon 693 bin dolarlık otomotiv ihracatı gerçekleştirilirken, bu alanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,4'lük artış sağlandı. Kentten en fazla ihracat yapılan ikinci sektör 68 milyon 661 bin dolarla demir ve demir dışı metaller oldu. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında Fransa, Birleşik Krallık, İspanya, Polonya ve İtalya bulunuyor. Özellikle Fransa'ya yapılan ihracatta yüzde 42,3'lük bir artış gözlemlendi. Sakarya'nın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir şekilde devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder