Salçalık Domates Üreticileri Acil Çözüm Bekliyor

Manisa'da yaşanan salçalık domates sorunu hakkında ziraat odaları başkanlarından açıklamalar geldi.

Salçalık Domates Üreticileri Acil Çözüm Bekliyor

Geçtiğimiz yıl ihracat yasağı getirilen salçalık domateslerde bu yıl yaşanan üretim fazlası, fiyatların düşmesine ve ürünün tarlada kalmasına neden oldu. Manisa'daki ziraat odaları başkanları, yaşanan sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, acil çözüm çağrısında bulunarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile salça fabrikaları arasında tedbirler alınmasını istedi.

Diğer ziraat odaları başkanları da üretim planlaması, katma değeri yüksek ürünlere yönlendirme ve ihracat yasaklarının kaldırılması gibi önerilerde bulundular. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı ise üretim fazlası domateslerin sosyal yardım alan ailelere dağıtılması teklifinde bulundu.