Samsunspor, Süper Lig'e Hazır

Samsunspor, Süper Lig'e hazırlıklarını sürdürüyor. Takımın son durumu hakkında yapılan açıklamalar...

Samsunspor, Süper Lig'e Hazır

Samsunspor, geçen sezon 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e geri döndü ve ilk antrenmanını Batıpark'taki tesislerinde gerçekleştirdi. Alman Teknik Direktör Thomas Reis yönetimindeki takımda kiralık dönen futbolcular da yer aldı ve toplam 50 futbolcu antrenmana katıldı. Futbol Direktörü Fuat Çapa, takımın hedeflerinden ve sezon öncesi durumundan bahsederek, Süper Lig'de kalıcı olmak istediklerini vurguladı. Çapa, “Geçtiğimiz sezonun ardından bu sezonda tabii ki hedefler, beklentiler aynı doğrultuda. Süper Lig'de kalıcı olmamız gerekiyor. Geçtiğimiz sezonki birlik, beraberlik başarının en büyük anahtarıydı. Ümit ediyorum ki bu sezon aynı birlikteliği ve beraberliği sağlarız. Geçtiğimiz sezondan daha keyif verici, daha az stresli olan bir sezon yaşarız hep birlikte” dedi.

Takımdaki 50 kişilik kadronun sezon içinde 28'e düşeceğini açıklayan Çapa, “Hocamızla da görüştüğümüzde sayının ilk etaptaki kampa giderken 32'ye düşmesi, sezon içerisinde de 28 kişilik bir kadroyla çalışmak istediğini bize belirtti. Şu anda sezon içerisinde çalışılmayacak sayıda fazla kişiyle çalışıyoruz. Sezon içinde çalışacaklar arasından seçim yaparak 28 kişilik bir kadro oluşturacağız” şeklinde konuştu. Transfer yasağı hakkında ise Çapa, “Transferi başkanımız yürütüyor. Halen prosedürün devam ettiğini söyleyebiliriz. Ama şu anda transfer yapmamız mümkün değil. Ancak ilerleyen günlerde durum değişebilir” diye belirtti. Ayrıca, izinli ve sakat olan oyuncuların durumu hakkında da bilgi veren Çapa, sezon öncesi hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Geçen sezon sakatlanan Lubo Satka'nın ise düz koşu yaptığı bilgisini paylaştı.