adscode
adscode
adscode

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Gıda ve İçecek Fuarında Konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gıda sektöründeki yatırımları ve istihdam olanaklarını açıkladığı fuar açılış töreninde konuşma yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Gıda ve İçecek Fuarında Konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 3’üncü Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri fuarında yaptığı konuşmada, gıda sektöründeki yatırımları ve istihdam olanaklarını açıkladı.

Bakan Kacır, 2002’den bugüne gıda ürünleri imalatına yönelik 8 bin 268 yatırım için teşvik belgesi düzenlendiğini ve bu teşviklerle 594 milyar lira sabit yatırımla 246 bin istihdamın önünün açıldığını belirtti.

Ayrıca, 201 Organize Sanayi Bölgesi'nde gıda ürünleri imalatı gerçekleştiren işletmelerde yaklaşık 185 bin kişiye istihdam olanağı sunulduğunu ifade etti. Bakan Kacır, gıda sektöründe Ar-Ge odaklı üretimin desteklendiğini ve 60 Ar-Ge merkezi ile 161 teknoloji girişimine destek sağlandığını söyledi. Ayrıca, gıda sektöründe yapılan 3 bin 102 projeye ve bin 643 bilim insanına 11,8 milyar lira destek verildiğini açıkladı.

Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında gıda ve gastronomi sektörüne yönelik 680 projeye 3,2 milyar lira destek sağlandığını belirten Bakan Kacır, bugün itibarıyla tescilli bin 600 coğrafi işaret ve geleneksel ürüne sahip olduklarını vurguladı. Osmaniye Yer Fıstığı ve Bingöl Balının Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili aldığını da müjdeledi.

Gıda israfının önlenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Kacır, "Gıdada sıfır kayıp" hedefiyle gıda israfının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.

Dünya açlıkla mücadele ederken israf edilen tonlarca gıdaya dikkat çeken Bakan Kacır, yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma için gıda sektörünün önemine değindi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder