adscode
adscode
adscode

Şanlıurfa'dan Tohumculuk Sektöründe İhracat Rekoru

Şanlıurfa'nın tohumculuk sektöründeki başarısı ve ihracat rekoru hakkında bilgiler

Şanlıurfa'dan Tohumculuk Sektöründe İhracat Rekoru

Şanlıurfa iline bağlı Batı Mahallesi'nde ayçiçeği tohumu üretimi alanında düzenlenen hasada katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Türkiye'de farklı türde tohum üretimi yapan ikinci il olduklarını belirtti.

Aksoy, yerli tohum üretiminin önemine vurgu yaparak, ülkemizin sertifikalı tohum üretiminde yüzde 97 yerlilik oranına sahip olduğunu ve 117 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin bütün tohum çeşitlerinde birinciliği yakalayacağına inancını belirten Aksoy, Şanlıurfa'da 2 bin dekar alanda sertifikalı tohum ürettiklerini ve 59 farklı türde üretim yaptıklarını söyledi. Domates, salatalık, biber, patlıcan, arpa, buğday, turp gibi çeşitli tohumların üretimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Üretici Ferhat Karataş ise çiftçilerin katma değeri yüksek ürünlere yönelmesinin önemine değindi.

Tohumluk ayçiçeği üretimi yaptıklarını ve bir firma ile işbirliği içinde çalıştıklarını aktaran Karataş, ülkelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Şanlıurfa'nın tohumculuk sektöründeki başarısı, yerli ve milli üretim anlayışıyla ihracat rekorları kırmasına olanak tanıyor. Umuyoruz ki, ülkemiz tohumculuk sektöründe de dünya lideri olma yolunda ilerlemeye devam eder.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder