adscode
adscode
adscode

Sarıgöl'de Hasat Zamanı! Üzüm Üreticileri Heyecanlı

Manisa Sarıgöl'de erkence üzüm çeşitlerinden olan Superiol ve Trakya İlkeren hasat zamanı başladı. Üreticiler peşin para ile satış yapılması konusunda uyarıldı.

Sarıgöl'de Hasat Zamanı! Üzüm Üreticileri Heyecanlı

Manisa Sarıgöl'de üzüm faaliyetlerinin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Sarıgöl'de erkence üzüm çeşitlerinden olan Superiol ve Trakya İlkeren'in hasat zamanı geldi. İlk hasadın Mustafa Çalık isimli üreticinin 4 dönümlük Superiol cinsi üzüm bağında yapıldığı öğrenildi. Superiol cinsi üzümün 35-50 TL arasında Trakya İlkeren üzümün ise 35 TL'den satılmaya başlandığı belirtildi. Sabahın erken saatlerinde kesimlere başlanan Superiol üzümü iç piyasada satılmak üzere büyük illere gönderiliyor. Sarıgöl'de mevsimin ilk erkence üzümünü satan üretici Mustafa Çalık, "Bu yıl erkence üzüm hasadına başladı. İlçede ilk hasat bana nasip oldu. Öğrendiğimiz kadarıyla Denizli'nin Buldan ilçesinde de hasadın başladığı yönünde bilgiler aldık. Sezonun tüm üzüm üreticilerine hayırlı olmasını dilerim. " dedi.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise yaş üzümlerin peşin paraya satılması gerektiğine dikkat çekerek, geçmiş yıllarda yaşanan dolandırıcılık olaylarının tekrar yaşanmaması için üreticileri uyardı.

Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında örtme işlemlerinin devam ettiğini ve hasadın Ağustos ayının 15'inden başlayacağını belirten Ülgen, Sarıgöl'de 120 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirildiğini ve ova ve yayla bağcılığı sayesinde dokuz tür sofralık üzümün yetiştirildiğini söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder