Sarsılmaz, Savunma Sanayisinde Yeni Bir Şirket Kurdu

Sarsılmaz, Best Defence adlı yeni şirketiyle savunma sanayisinde önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.

Sarsılmaz, Savunma Sanayisinde Yeni Bir Şirket Kurdu

Savunma sanayisinde odaklanmış bir teknoloji şirketi olan Best Grup, uzaktan komutalı silah sistemleri alanında uzmanlaşmış Best Defence şirketini kurdu.

Düzce tesislerinde ürünlerini tanıtan şirket, kara ve deniz unsurlarına yönelik yüksek ateş gücüne sahip silah sistemlerini uzaktan komutalı kulelere entegre ederek sektörde önemli bir yere sahip olmayı amaçlıyor.

Sarsılmaz Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, savunma sanayisindeki ihracatın önemli ölçüde arttığını belirterek sektörün Türkiye'nin önde gelen ihracat kalemlerinden biri olacağını ifade etti. Sarsılmaz'ın teknoloji şirketi olarak hızla büyüdüğünü vurgulayan Aliş, Best'in katılımıyla sektördeki varlıklarını daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Best Defence Teknolojileri Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Derebaşı ise KORALP ürün ailesinin benzersiz özelliklere sahip olduğunu belirterek, bu ürünlerle sektörde fark yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yapay zeka ile entegre edilen sistemlerinin çeşitli kalibrelerdeki silahlarla uyumlu olduğunu ve son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapıya sahip olduklarını belirtti.

Sarsılmaz Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz ise Best Defence ile yapılan işbirliğinin sektörde değerli bir açılım olduğunu ifade ederek, yeni ürünlerin yakın gelecekte lanse edileceğini söyledi.

Grup şirketlerinden TR Mekatronik'in ürettiği farklı kalibrelerdeki top sistemlerinin uzaktan komutalı kulelerle entegre edilebileceğini belirten Özyılmaz, şirketin inovasyon ve teknoloji odaklı yaklaşımının sektördeki rekabetçi konumunu güçlendirdiğini vurguladı.

Best Grup Genel Müdürü Caner Buğday ise yapay zeka destekli kule sistemlerinin operatörlere daha başarılı atış imkanı sunduğunu belirterek, bu sistemlerin sahadaki ihtiyaçları karşılamak için geliştirildiğini söyledi. Yapay zeka sayesinde hedefleri tanımlayabilen ve takip edebilen sistemlerin güvenlik güçlerine etkin destek sağladığını ifade etti.

Son olarak, Best Defence tarafından geliştirilen silah kuleleriyle gerçekleştirilen test atışlarıyla birlikte şirketin teknolojik üstünlüğü ve inovasyon odaklı yaklaşımı gözler önüne serildi.