adscode
adscode
adscode

Şehit Yakınları, Gaziler ve Engelliler İçin Yapılan İndirim Protokolü

AJet ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokolle şehit yakınları, gaziler, malul ve engelli vatandaşlar için yapılan indirimler hakkında detaylar.

Şehit Yakınları, Gaziler ve Engelliler İçin Yapılan İndirim Protokolü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile AJet Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şehit yakınları, gaziler, malul ve engelli vatandaşlar için yapılacak olan indirim protokolünü imzaladı.

Protokol kapsamında şehit yakınları, gaziler ve malul vatandaşlar iç hat uçuşlarında ve Kuzey Kıbrıs uçuşlarında yüzde 50, dış hat uçuşlarında yüzde 20 indirimden yararlanabilecekler. Engelli yolcular ise iç hat uçuşlarında ve Kuzey Kıbrıs uçuşlarında yüzde 20, dış hat uçuşlarında yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler. AJet, bu indirimleri web sitesi ve mobil uygulama üzerinden kolaylıkla satın alınabilecek şekilde düzenledi. Protokol kapsamında belge ibraz eden şehit yakınları, gaziler, malul vatandaşlar ve engelli yolcular indirimlerden faydalanabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, bu protokolün en dezavantajlı gruplardan başlayarak vatandaşların sıkıntılarına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

AJet Yönetim Kurulu Başkanı ise şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar için yurt içi uçuşlarda yüzde 50, yurt dışı uçuşlarda yüzde 20 indirim yapacaklarını açıkladı. Engelli vatandaşlar için ise yurt içi uçuşlarda yüzde 20, yurt dışı uçuşlarda yüzde 25 indirim uygulanacak. Protokollerin hayata geçmesiyle bir buçuk milyona yakın vatandaşın bu indirimlerden faydalanması bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder