Sendika Konfederasyonları Ortak Bir Bildiri Oluşturacak

Genel başkanlar, ücretler üzerinden kesilen vergi, enflasyon rakamları, asgari ücret ve kamudaki tasarruf tedbirlerinin çalışanlar üzerindeki olumsuz etkisinin ele alındığı toplantı sonrasında ortak bir bildiri oluşturma kararı aldı.

Sendika Konfederasyonları Ortak Bir Bildiri Oluşturacak

TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, sendika konfederasyonlarının genel başkanları ücretler üzerinden kesilen vergi, enflasyon rakamları, asgari ücret ve kamudaki tasarruf tedbirlerinin çalışanlar üzerindeki olumsuz etkilerini ele aldı. Toplantı sonucunda, üç konfederasyonun genel başkanı ortak bir bildiri oluşturmak için bir komisyon kurulmasına karar verdi. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK'in katkılarıyla hazırlanacak bildiri, gelecek hafta düzenlenecek toplantıda kamuoyuyla paylaşılacak.