adscode
adscode
adscode

Sergey Lavrov Türkiye de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonunda ortak basın toplantısı düzenledi

Sergey Lavrov Türkiye de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklaması şu şekilde;

Bir yılı aşkın süredir devame den savaş uluslarası arenada zarar veriyor.

Cumhurbaşkanımız Putin ve Zelenski ile temas halinde. Brüksel'de Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile bir araya geldik. Sergey ile bugün tahıl koridorunu ele aldık. İstanbul tahıl anlaşması müzakelerin sonuç verdiğini gösteriyor. Anlaşmanın devam etmesine önem gösteriyoruz. Bu dünya gıda krizi için de önemli.

SURİYE MESELESİ

Tahıl anlaşmasını uzatılması için bazı sorunların giderilmesi gerekiyor. Sergey ile diğer bölgesel konuları da ele aldık. Suriye'yi değerlendirdik. Moskova'da dörtlü bir toplantı gerçekleştirilmişti. Bu toplantıdaki gayretleri sebebiyle teşekkür etmek istiyorum. Moskova'da her ülke görüşlerini şeffaf şekilde dile getirdi. Bir iki toplantıda tüm meselelerin halledilemeyeceğini biliyoruz. İstaşareler yoğunlaşarak devam edecek.

Libya konusunu da ele aldık. Ülkenin demokratik ve şeffaf bir seçime hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz.

Dışişleri Bakanı Lavrov'un açıklamaları:

AKKUYU AÇIKLAMASI

Hükümet düzeyinde olabilecek temaslar düzeyinde temaslarda bulunduk. Akkuyu nükleer santrali kuyusunun inşasından bahseildi. Türkiye'nin enerji güvenliğini güçlendirecektir. Santrale 27 Nisan'da ilk nükleer enerjiyi sevk etmiş olacağız. Rus enerjisini dünya pazarına sevk etmek için bir merkez kuruyoruz. Bununla ilgili bir karar aldık.

Suriye meselesine ciddi önem ayırdık. Türkiye ile Suriye arasında ilişkiler Rusya aracılığı ile normalleşmeye başladı. Nisan ayında Moskova'da bakan yardımcıları toplandı. Bakanın bahsettiği toplantının önemini ben de vurgulamak istiyorum.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder