adscode
adscode
adscode

SGK'dan Kayıtdışılıkla Mücadele İçin Yeni Tedbirler

SGK tarafından kayıtdışı istihdamla mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı. İşverenlere yüksek idari para cezaları uygulanacak.

SGK'dan Kayıtdışılıkla Mücadele İçin Yeni Tedbirler

SGK tarafından kayıtdışılığın yoğun olduğu sektörlere yönelik bilgilendirme faaliyeti başlatıldı. Önümüzdeki süreçte, kayıtdışı istihdamla mücadelenin geniş katılımlı bir iletişim ağı üzerinden aktarılması planlanıyor. Bilgilendirme kapsamında, kayıtdışı işçi istihdam ettiği tespit edilen işverenlerin yüksek idari para cezaları ile karşılaşacağı vurgulandı. Bir işçinin 1 gün dahi sigortasız çalıştırılması durumunda aylık en az 40 bin 5 lira para cezası uygulanabileceği hatırlatıldı. SGK, iş kazası yaşanması durumunda kayıtdışı işçi çalıştıran firmaların adli ve ağır idari sorumluluk altına gireceğini belirtti. Ayrıca, sigortasız işçilerin kaza geçirmesi durumunda çalıştırana ve yakınlarına yapılacak tüm giderlerin talep edilebileceği uyarısında bulundu. Çalışan işçilerin meslek kodlarının doğru şekilde bildirilmesi gerektiğine dikkat çeken SGK, aksi halde ceza kesileceğini bildirdi.

Ayrıca 5 ve daha fazla çalışanı bulunan işyerlerinde işçilere yapılan ücret ödemelerinin banka aracılığı ile yapılması gerektiği, elden ödeme yapılamayacağı açıklandı. Yabancıların da mesleki eğitim gören ve staj yapanların çalışmaya başlamadan önce izin alması gerektiği vurgulandı. Çalışma izni bulunmayan her bir yabancı için 56 bin lira ceza kesileceği belirtildi. İzinsiz şekilde çalışan yabancılara da 45 bin lira ceza verileceği açıklandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder