adscode
adscode
adscode

SGK'nin Prim Borçları Konusunda Çağrı Yapıldı

SGK'nin prim borçlarının önemi vurgulandı ve belediyelere çağrıda bulunuldu.

SGK'nin Prim Borçları Konusunda Çağrı Yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'nin 85 milyon vatandaşın hastane, ilaç ve diğer tedavi harcamalarını karşılayıp, 16 milyon emeklinin aylık ve bayram ikramiyelerini ödediğini hatırlattı.

Harcamaların ve ödemelerin düzenli şekilde yapılabilmesinin SGK'nin ana gelir kaynağı olan sigorta primlerinin toplanmasına bağlı olduğunu belirten Işıkhan, belediyelerin prim borçları konusunda uyarılarda bulundu.

Bakan Işıkhan, belediyelerin prim borçlarının arttığını ve bu durumun çözüm gerektirdiğini söyleyerek, belediyelerin prim borçlarının toplamının 96 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Bu borcun yüzde 80'inin belediye şirketlerine ait olduğunu belirten Işıkhan, bu durumun milli bir kaynak olduğunu ve usulsüz kullanılmasının doğru olmadığını ifade etti. SGK'nin prim borçlarını tahsil etmesi gerektiğini vurgulayan Işıkhan, belediyelere işbirliği çağrısında bulundu.

Borçların yapılandırılması ve ödeme planlarının oluşturulması konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirten Işıkhan, sosyal güvenlik sistemini korumanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Sosyal güvenlik sisteminin mali yapısını korumanın önemine dikkat çeken Işıkhan, "Sen ben yok, biz varız. Unutmamalıyız ki hepimiz aynı gemideyiz. Büyük Türkiye gemisinin hepimizin desteği ve uyumuyla daha çok yol alacağına inanıyorum" dedi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder