adscode
adscode
adscode

SGK Sahte İş Yeri ve Sahte Sigortalılarla Mücadelesini Hızlandırıyor

SGK, sahte iş yeri ve sahte sigortalılara yönelik denetimlerini hızlandırarak kayıt dışı istihdamla mücadeleyi sürdürüyor. Geçen yıl yapılan denetimlerde 1533 sahte iş yeri ve 88 bin 455 sahte sigortalı tespit edildi.

SGK Sahte İş Yeri ve Sahte Sigortalılarla Mücadelesini Hızlandırıyor

SGK, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında sahte iş yeri ve sahte sigortalılara yönelik denetimlerini hızlandırıyor. Geçen yıl yapılan 101 bin 794 denetimde 1533 iş yerinin sahte olduğu ve 88 bin 455 sahte sigortalının tespit edildiği belirlendi. Sahte olduğu tespit edilen sigortalıların sigortalılığı iptal edilirken, yapılan ödemeler geri alındı. Sahte iş yeri tespit edilenlere de yaptırımlar uygulandı.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Şahin, sahte iş yeri ve sigortalılığın sosyal güvenlik sisteminin kronik sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Şahin, sahte sigortalılığın genellikle akraba veya tanıdıklara ait iş yerlerinde yapıldığını ve son dönemde hamilelerin sahte sigortalılığında artış olduğunu söyledi.

Sosyal güvenlik denetmenlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, daha etkin ve verimli çalışabilmeleri için örgütlenme taleplerini ilettiklerini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder