adscode
adscode
adscode

Siber Güvenlik Şirketi CrowdStrike'tan Küresel Yazılım Sorunu Açıklaması

CrowdStrike, kalite kontrol aracındaki hatanın küresel yazılım sorununa neden olduğunu açıkladı. Sorun, birçok sektörde işlemlerin durmasına sebep oldu.

Siber Güvenlik Şirketi CrowdStrike'tan Küresel Yazılım Sorunu Açıklaması

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike, kalite kontrol aracındaki bir hatanın küresel yazılım sorununa neden olan güncellemenin yayınlanmasına yol açtığını bildirdi.

Şirketin yaptığı açıklamada, güncellemeyi kontrol etmek amacıyla kullanılan kalite kontrol aracındaki bir hatanın sorunlu güncellemenin yayınlanmasına sebep olduğu belirtildi. İçerik doğrulayıcıdaki bir hata nedeniyle sorunlu içerik verileri içeren bir şablonun doğrulamayı geçtiği ifade edildi.

Dünya genelinde yaşanan yazılım sorunu, Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'ın güncellemesiyle Microsoft işletim sistemi arasındaki kopukluktan kaynaklanmaktadır. Sorun, birçok sektörde işlemlerin durmasına neden oldu ve dünya genelinde olumsuz etkiler yarattı. Microsoft, sorunun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğini tahmin etmektedir.

CrowdStrike CEO'su George Kurtz, sorun nedeniyle müşteri ve ortaklarından özür dilerken, ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi ise Kurtz'u kongrede ifade vermeye çağırmıştı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder